Första sidan   /   Sommarutställning 2012   /  Sommarutställning 2011   / SPORT & KONST

TALLBACKSVÄGEN 17  /  GAGNEF  /  INFO@MISSIONEN.SE

Missionen was founded in 2011. The focus of the gallery is to show contemporary art and music but also be a place for artists and creatives to meet and work.

The gallery is located in Gagnef, Dalarna. In the summer of 2011 Missionen showed its first art exhibition with artists Henrik Håkansson, Lotta Antonsson, Linda Tedsdotter and Johan Zetterqvist. The gallery also co-produces exhibitions and projects with Skankaloss and the Gagnef summer festival.

JULIA PEIRONE


“Hej jag är väldigt intresserad!

Kan jag få lite mera fakta?

Min högsta önskan är att bli lika känd och jobba i samma yrke som Jennifer Aniston. Jag har väldigt många bra egenskaper och jag är inte blyg och inte rädd att stå framför kameran. Jag har gått på gymnastik och jag kan rida. Jag har 4 småsyskon så jag vet hur man spelar roller i familjer. Jag dansar mycket och älskar uppträdanden. Jag älskar också och spela någon annan än vem jag egentligen är. T.ex. när jag pratar med mina kompisar så brukar jag låta som någon av mina idoler. Jag har ett väldigt unikt utseende det är därför jag trivs så bra framför kameran.”


Hon drar fingrarna genom sitt hår och tittar på mig. Är det bra så? Jag fokuserar på hennes öga och sätter in skärpan. Klick klick två ögonblick senare och bilden av henne försvinner iväg. Kamerans öga fångar upp, ännu en gång snabbare än mitt. Ett nytt försök. Hon tittar undrandes på mig och frågar, ska göra något speciellt ? Ingenting, bara stå där. Har du en pojkvän? Hur är det i skolan?  Jag  försöker få henne att tänka på något annat. Jag tänker på allt, på en gång, hur jag kämpar emot ett misslyckande som jag samtidigt måste hänge mig åt , hur jag måste hålla ordning på ramen och kompositionen inuti. Jag beskär handen, gesten och nu blinkar hon, ögat! Jag missar nästan. En gång till och snart har jag henne.


Julia Peirone är född 1973 och bor och arbetar i Stockholm.
Hon är utbildad på Konstfack (1999-2001) och vid Göteborgs universitet, Film & Fotografi (1996-1999)

Separatutställningar i urval:
2012 - Crystal Contemporary Art,Stockholm
2011 - Art Copenhagen (Crystal Contemporary Art)
Linköpings Konsthall Passagen, Linköping, Sweden (upcoming)
2010 - Magnus Åklundh Galleri, Malmö, Sweden
2009 - Peter Lav Gallery, Copenhagen, Denmark
Norrtälje Konsthall, Norrtälje, Sweden
Uppsala Konstmuseum (together with Anders Sletvod Moe), Uppsala, Sweden
The Solo Project, Basel, Switserland
Galerie f5.6, Munich, Germany


Mer information:

http://www.juliapeirone.com/

ROGER ANDERSSON


Roger Anderssons arbete följer inte invanda rutiner och system. Ingen metod är underordnad en annan och det råder inga hierarkier mellan olika material. Istället finns ett förtroende för materialets förmåga att utvecklas naturligt. Det finns en organisk sida av denna process, på det sätt ett arbete eller en metod leder till en annan, och nödvändigheten av förgänglighet och förstörelse för utvecklingen av varje verk. I Anderssons målningar består färgpigmenten av rost från dammet som skapats när han slipat sina handverktyg, som används till att snida hans träskulpturer. På så sätt länkas allt samman i den konstnärliga produktionen likt naturens kretslopp.


Centralt för Anderssons arbete är också att låta saker och ting utvecklas i sin egen takt och en tilltro till det handgjorda framför det maskinella som en gest av respekt för materialet. Andersson utforskar vägar utanför vårt system av seder och traditioner (och i konstnärliga processer), utan att för den skull anta positionen som en världsfrånvänd outsider. Ett ting har inte en självständig existens utan måste existera i relation till sin motpol.


Roger Andersson är född 1966 i Linköping, Sverige. Han bor och arbetar i Stockholm och Gnesta, Sverige. Utbildad vid Kungliga Konsthögskolan, Stockholm (1988-1993).


Separatutställningar i urval:  Galleri Magnus Karlsson (2012, 2009, 2005, 2003), Dark Nature, Poppy Sebire Gallery, London (2010), Sara Meltzer Gallery, New York (2008, 2003).


Mer information:

http://www.gallerimagnuskarlsson.com/exhibitions/slaves-choice

http://www.gallerimagnuskarlsson.com/artists/roger-andersson

TIDIGARE UTSTÄLLNING / 2011

TIDIGARE UTSTÄLLNING / 2013